Vandaag hebben bedrijven te maken met generaties - van Millennials tot Generatie Z - die zijn opgegroeid in een ervaringseconomie.

Zelfs als het om werk gaat, hechten de nieuwe generaties meer waarde aan ervaring dan aan spullen. Nu bedrijven zich er steeds meer van bewust zijn geworden dat werknemers hun beste bezit zijn, is de Werknemerservaring is van cruciaal belang voor hen.

In de jaren '60 werd reeds in een aantal theorieën benadrukt hoe de groei van bedrijven, in termen van snelheid en veranderingsmanagement, nauw samenhangt met de beschikbaarheid van zowel organisatorische als specifieke vaardigheden op het gebied van human resources. Sindsdien is de impact en het belang van de werknemerservaring binnen bedrijven steeds groter geworden. Van kostenbesparingen tot het genereren van inkomsten, alle metrieken worden direct beïnvloed door de werknemerservaring.

De verschillende ervaringstrajecten van werknemers leveren gegevens op die, met ondersteuning van een speciaal platform, HR helpen nieuwe strategieën te ontwikkelen voor een boeiende en productieve werkomgeving die in lijn is met de doelstellingen van het bedrijf en de verwachtingen van de werknemers.

HOW-4 is een state-of-the-art platform dat grote en complexe organisaties analyseert op basis van het antwoord van de werknemer op een korte enquête, en zo synthetische indicatoren op maat levert ter ondersteuning van HR-teams positieve concrete werknemerservaring activeren.

Door Fabio Fedel

Beherende partner HOW-4