Elke organisatie heeft zijn "go-to" mensenmensen in elke afdeling die elke vraag kunnen beantwoorden.

 

Het zijn mensen met een erkende autoriteit die hun nieuwe inzichten en informatie delen, waardoor een collectief kan samenwerken aan één proces en tegelijk betere intellectuele prestaties kan leveren.

 

Deze wederzijds verrijkende relaties leren voortdurend van feedback om just-in-time kennis te produceren voor betere beslissingen dan alleen handelen. Het zijn spontane verbindingen die van cruciaal belang zijn voor elke organisatie.

 

Formele organisatieschema's vaak niet het netwerk van mensen die daadwerkelijk werk uitvoeren.

 

ONA tools helpen te begrijpen hoe informatie in organisatie stroomt, kan stromen, en zou moeten stromen. Deze tools bieden waardevolle inzichten voor het organisatieontwerp, waarbij duidelijk wordt waar mensen het beste tot hun recht komen en talent wordt vrijgemaakt voor activiteiten met een grotere toegevoegde waarde.

 

HOW-4 - een ONA-instrument in opkomst - onthult en monitoren de bestaande netwerkenen de latente kracht van de informele netwerken blootleggen.

Door Fabio Fedel